Teknik, ekonomi, politik

Adidas utbud av fotbollsskor

fotbollsskor

Fotbollsskor

Adidas är ett av Europas mest sålda märken av fotbollsskor. Tysk kvalité håller i längden och flertalet fotbollsspelare världen över väljer detta märke. Visste du att David Beckham är den första spelaren i världen som fått ett livstidskontrakt skrivet med Adidas? Det tyska märket har även skrivit sponsorkontrakt med den magiska fotbollsspelaren Messi!

Om du söker Sveriges största utbud av fotbollsskor för herr, dam och barn – då har du hamnat rätt. På unisportstore.se finns i stort sett alla modeller av Adidas fotbollsskor – Se här. Från toppmodellernas proffsskor till de mer plånboksvänliga budgetvarianterna. Märket har utvecklat tre enastående proffsmodeller av fotbollsskor, vilka är specifikt anpassade för olika spelstilar, speltekniker och spelsätt.

Adidas X, ACE och Messi – series

Fotbollsskon av varianten  X – Series. Kännetecknas av den åtsittande passformen och täckta skosnören. De är speciellt utformade för att skapa en kaotisk spelstil med en teknisk finess och snabbhet som kommer överraska motståndaren på det mest förbluffande sätt.

ACE – Series. Ger spelaren precision, styrka och spelkontroll på fotbollsplanen. Detta är fotbollsskon som för dig närmare bollen och ger dig ett välkontrollerat fotbollsspelande.

Slutligen den magiska Messi – Series. Skapar från inget och förvandlar allt till ett häpnadsväckande fotbollsspelande. Messi – Series har en perfekt passform och ger en ökad stabilitet genom Messi FG-dobbplacering. Fotbollsskon ger spelaren en explosiv smidighet med en plöskonstruktion som utestänger smutsen.

Välj rätt fotbollssko

Främst ska man tänka på vilket underlag man kommer att spela mest på. Hårda och torra grusplaner kräver flera dobbar på skon och hållbara slitstarka material. Mjukare underlag av gräs och konstgräs kräver färre och större dobbar på skon. Passformen på fotbollsskon skall vara utmärkt. Skon ska sitta så pass skönt att den blir en naturlig del av kroppen. Om man spelar mycket matcher och tränar ofta kan det vara en god idé att ha två olika par fotbollsskor. Ett par enklare träningsskor och ett par mer professionella matchskor.

Läder var tidigare ett självklart materialval. Det ger en bra passform och är ett slitstarkt material. Dock kräver läderskor ett visst underhåll. De kräver rengöring och insmörjning om de ska ha en bra livslängd. Tänk även på att skinn till viss del töjer sig i passformen. Välj därför en sko som ska sitta åt ganska hårt från början. Syntetskor har fördelen att de är extremt lätta och inte drar åt sig fukt. Det underlättar om man vill hålla sig torr om fötterna vid blött och regnigt spelande.  Syntetmaterial töjer sig inte nämnvärt och här är det bra att låta någon millimeter få spelrum i skon. Fotbollsskor får absolut inte vara för stora – det kan snabbt leda till skavsår och man tappar lätt spel och bollkänslan.

Elin

View more posts from this author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *