Teknik, ekonomi, politik

Airboards i Sverige

Airboards

Om du letar efter en airboard att köpa så är det smart att titta på airboards i Sverige, eftersom de är strikt kontrollerade. Vilken typ av airboard du väljer beror så klart på personliga preferenser och vilken typ av användning som du planerar för din airboard.

Självklart kan man hitta fantastiska erbjudanden på airboards där allt är som det ska, men om du hittar en airboard för ett sanslöst lågt pris så bör du lyssna på varningsklockorna. Marknaden översvämmas idag av billiga kopior som kan vara farliga både under körning, men även i hemmet när de laddas, så se upp för dessa. Det kan till och med vara så att de inte fullt godkänts för försäljning och användning. Det är därför starkt rekommenderat att man köper sin airboard från en erkänd och etablerad återförsäljare. Du är väl skyddad om du handlar i svenska butiker och det gäller både fysiska butiker och onlinebutiker. Svenska företag genomgår ofta strikta kontroller och du är även skyddad mot problem med leverans och skador som bör omfattas av garantin.

Trots att de flesta svenska återförsäljare är strikt kontrollerade, så bör du ändå kolla vissa saker innan du köper din airboard Sverige. Först måste du se till att produkten är CE certifierad och har en säker laddare. En produkt som ligger väldigt lågt i pris har oftast inte samma kvalitet på komponenterna i brädan. Dessa komponenter kan kortslutas och därmed skapa en brandfarlig situation. Det som oftast varit anledningen till att produkten börjat brinna är att airboarden har haft väldigt dåligt kvalitet eller till och med falska lithium-ion batterier och dessa har blivit överhettade och fattat eld vid för lång laddning.

Alla, oavsett ålder, får köra en airboard i Sverige. Det är dock hjälmtvång om du är under 15 år. Full skyddsmundering bör dock användas av alla när man är ute och åker. Du får köra upp till 5 kilometer per timme på gångbanor, men på cykelbanorna kan du gasa på hur mycket du vill. Din airboard kommer troligtvis upp i hastigheter på 15-20 kilometer i timmen.

När man tittar på utbudet på airboards i Sverige så finns det otroligt många att välja mellan. Du väljer så klart modell efter vem som ska köra den och vad du ska ha den till. Det finns en airboard som passar till de mindre barnen. Denna är speciellt framtagen för att vara lättåkt och säker och den heter Balansscooter Airboard Kidster Pro. Precis som alla andra airboards i Pro-serien så är denna utrustad med Bluetooth-högtalare så att du kan streama musik från din Smartphone medan du kör. Den är även försedd med LED-lampor i stänkskydden som blinkar i olika färger när man kör. Coolt!

Du får så klart välja den modell som du gillar bäst när det gäller airboard, men om du vill vara säker på att du får en riktigt säker och bra, så det faktiskt just batteriet som är den viktigaste komponenten att titta på och ett bra batteri betyder ofta att den är säker att använda. Det finns många olika airboards i Sverige som är säkra, men se till att dubbelkolla för säkerhets skull.

Elin

View more posts from this author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *