Teknik, ekonomi, politik

De perfekta skorna för safari

safari

Har du bestämt dig för att åka på safari så har du ditt livs äventyr framför dig.
Den första tanken som kommer upp är såklart att man kommer att gå mycket. Då behövs det bra skor för safari. Man kan se slätterna framför sig. Lite berg i horisonten kanske. Värme och en jeep som tar en runt. Man tänker ofta på Afrika även om man kan åka på safari i flera andra länder eller världsdelar. Bra skor är alltid en bra utgångspunkt när man planerar sin resa. Även bekväma kläder, gärna luftiga och sköna material för värmens skull. Men ändå rejäla och slitstarka. Kanske en huvudbonad mot solen. Solglasögon är ett måste eftersom solen är väldigt stark.

Boka safari, klicka här.

Hur bör skor för safari se ut?

Skor för safari bör ha en rejäl sula. Ofta är det väldigt varmt på marken samt att det såklart finns mycket småkryp. Sulan bör även vara slitstark för långa promenader. Förhoppningsvis blir det mycket gång och inte så mycket sittande i bilen. När man väljer skor för safari finns det självklart massor med olika varianter. Det första man ska fundera över är om man vill ha skor i form av sandaler som är luftiga och sköna eller om man vill ha lite mer heltäckande skor som skyddar mot småsten och smådjur. Kanske vill ha lite grövre kängor som verkligen skyddar mot exempelvis små ormar och andra djur.
När man tänker på safari och skor så kan man ofta se snygga kängor tillsammans med kakifärgade kortbyxor och kortärmad skjorta. Och till detta en keps med kort skärm.
Den här typen av klädsel behövs absolut inte. Men detta mode har såklart en bakgrund.  Det handlar i grund och botten om att man ska ha så neutrala och naturtrogna färger så möjligt. Tanken med safarin är ju att förhoppningsvis få se lite vilda djur. Har man starka färger på sig så blir man lätt uppmärksammad. Helst ska man smälta in i omgivningen så att vilda djur inte kan se att där finns någon fara i närheten.

Köpa skor på nätet här.

Det rätta materialet på skor för safari

Bra skor för safari av den kortare varianten kan vara vanliga sneakers eller enkla gymnastikskor. Det finns otroligt snygga med kamouflagemönster. Det kan vara i både beige, kaki och militärgrön. Om man ska ut på lite längre safari kanske man bör tänka till lite innan man väljer skor till sin safari. På vissa ställen kan det bli väldigt kallt på nätterna. Redan under sen eftermiddag när solen är på väg ner så kan kylan smyga sig på. Då blir det kallt med ett par sandaler och man önskade istället att man hade valt kängor.
Man kan med fördel välja båda alternativen. Det är absolut inte fel att ha med sig två par skor till safarin. Skönt med öppna luftiga sandaler under dagarna för att sedan byta till lite varmare och mer rejäla kängor fram mot eftermiddag eller kväll. Då är man hundra procent rustad vad det gäller skor för safari. Detta är egentligen den viktiga grunden.

Elin

View more posts from this author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *