Teknik, ekonomi, politik

Förvaring av vin

Vinställ

För alla vinentusiaster är möjligheten att kunna lagra ett antal flaskor med vin en nödvändighet. Men även för dem som inte är fullt så entusiastiska utan snarare bara uppskattar att bjuda hem gäster på ett glas då och då är det trevligt att ha en liten samling av vinsorter att välja på. Brukar man ha fler än två flaskor vin hemma kan det underlätta och samtidigt se lite snyggare ut om man har dem organiserade på något sätt. För detta ändamål lämpar sig vinställ utmärkt, vilket det finns en stor mängd varianter av. Stora modeller som små, stående som vägghängda och vilken variant som passar bäst styrs givetvis av individuella faktorer.

Många har ett vinställ inte bara för att förvara sitt vin på ett organiserat sätt utan också av estetiska skäl. Det kan helt enkelt passa utmärkt in i ens inredningssmak med en synlig förvaring av något så traditionellt och festligt som vin. Det gäller bara att se till att ens vin förvaras vid en plats vars temperatur inte skadar det. Det är till exempel sällan bra att förvara sitt vin alltför nära en spis på grund av värmen som alstras när man tillagar mat. Även ovanför kylskåpet är det alldeles för varmt att förvara vin. Rödvin ska aldrig överstiga 18℃.

Wineandbarrels.se kan med stolthet erbjuda Sveriges största utbud av vinställ – följ länket här. Det finns varianter i form av allt från simpla bordsställ och lådor till hyllor med plats för upp över 100 flaskor. Materialen består i bland annat trä, metall och akryl. Av de vägghängda modellerna rymmer vissa så många som 72 flaskor. Det finns också mer traditionella exemplar som förvarar upp till nio stycken.

Bland ställen i metall finns det ett antal eleganta med stilfull design som främst passar för hemmabruk. De förekommer i utföranden som krom, bronsfärg, kopparfärg och svart. För den som vill förvara sitt vin på ett mer enkelt, funktionellt och samtidigt stilrent sätt finns bland annat vinhyllor i björk med förvaringsutrymme för upp till 72 flaskor.

Den som inte vill förhålla sig lika traditionsenligt i form av design kanske föredrar de vinställ i sortimentet som kommer från Pupitre eller Vinobarto. Är man främst ute efter möjligheten att på ett komprimerat och praktiskt vis lagra väldigt många flaskor samtidigt hör kanske istället WINEREX eller Renatos vinställ till de mest lämpade. Även Cellarbox vinhyllor som är avsedda främst för förvaring av större lager i restauranger eller vinbutiker, är praktiska för många flaskor på liten yta.

Elin

View more posts from this author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *