Teknik, ekonomi, politik

Klänningar i olika varianter

storlekar

Klänningar är användbara i många sammanhang och finns i ett nästan oändligt antal varianter, alltifrån enkla vardagsklänningar till extravaganta festklänningar. Här nedan följer beskrivningar av ett antal olika varianter, vilka tyger och detaljer som är specifika för respektive klänningstyp. Hos www.stoffochstil.se finnas ett stort utbud av tyger för den som önskar inspiration eller vill prova att sy en egen klänning.

Vardagsklänningar för kontoret

På kontoret vill man vara snygg men också bekväm för att orka med en intensiv arbetsdag. Många businessklänningar är sydda i relativt strikta kostymtyger men det finns även eleganta varianter i mjukare stickning som ger ett professionellt uttryck samtidigt som ett smickrande fall på modellen passar de flesta. En mycket populär och mångsidig modell är också omlott-klänningen som finns i många olika mönster och varianter och knyts enkelt runt midjan. Den går att bära som den är med t. ex. ett par höga stövlar till, men är även snygg under en kavaj.

Festklänningar

I denna kategori kan man verkligen gå loss när det gäller alltifrån längder till material. En klassisk festklänning är ”den lilla svarta” som oftast är en enkel men elegant, ofta tight och kort klänning som smickrar figuren och passar i de flesta sammanhang samt kan dressas upp med hjälp av smycken eller accessoarer. Köpa den hos Zizzi: följ länken här.

Andra festklänningar kan vara paljettprydda, i starka färger, stormönstrade eller elegant enfärgade i ett sidentyg. Längd och form är upp till bärarens eget tycke och smak.

Sommarklänningar

På sommaren är klänningen ett perfekt plagg som både kan svalka eller skydda mot solen beroende på vad man väljer. En enklare, kort solklänning i glada färger kan passa till dagens strandhäng medan man på kvällen kanske byter till en längre och lösare bohemisk variant och kompletterar med ett unikt bälte, sandaler och kanske en lättare kofta för kyligare kvällar.

Sommarens festklänningar går i ljusa, färgglada toner och är ofta baserade på bomullstyger för en skön, sval känsla. Fina är även de många spetsklänningar som varit moderna under de senaste åren då virkning i mormorsmönster sys ihop i en modern design.

Högtidsklänningar

En högtidsklänning är en variant av festklänning men är ännu lyxigare och mer överdådig än vanliga festklänningar. Oftast bär man dessa på bröllop, baler, doktorspromoveringar eller andra högtidliga tillfällen. Huruvida klänningen ska vara kort eller lång avgörs ofta av den klädkod som anges på inbjudan till firandet, t. ex. frack eller smoking. Högtidsklänningar är ofta sydda i siden eller sidenliknande tyger med blank finish och här kan man verkligen gå loss med prinsessdrömmarna vid rätt tillfälle.

Får man, trots det härliga utbudet av högtidsklänningar, ändå klädpanik kan man alltid på en högtid ta till en folkdräkt. Det är faktiskt alltid korrekt klädsel enligt etiketten.

Elin

View more posts from this author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *