Teknik, ekonomi, politik

Klistermärken

Klistermärken finns i ett otal former, och används i de mest skilda sammanhang. Börjar vi se efter kommer vi nog alla att upptäcka att vi har klistermärken, i någon form, rumt om oss i vardagen, både hemma och på jobbet.

Klistermärken i form av etiketter, dekaler, dekorationer, texter och som roliga inslag i inredningen. Den första tanke som dyker upp är kanske de klistermärken som barnen får med serietidningar, i flingpaket och liknande. Men, det är långt ifrån bara barn som använder och uppskattar klistermärken. Det finns ju knappt ett enklare och mer praktiskt sätt att märka sina tillhörigheter än att sätta på ett klistermärke med namn och adress. Just självhäftande namnetiketter hör till storsäljarna på klistermärkesmarknaden. Men, det finns tusen och ett sätt att använda klistermärken, och det finns också många sätt att köpa klistermärken. Vissa företag koncentrerar sig på att sälja färdiga märken, där du väljer det motiv eller budskap som passar dig bäst. Men, det går också att få alldeles unika klistermärken, som du själv designar.

KlistermärkenDu kan beställa klistermärken med eget tryck, som till exempel med firmans logotype. Här finns egentligen inga andra begränsningar än din egen fantasi. Du kan använda dig av egna foton, teckningar och/eller text och skapa helt unika klistermärken. Du kan märka dina hobbyalster med ett unikt klistermärke, eller skapa ett enda märke för ett speciellt tillfälle.

Klistermärken kan också göra stor nytta i vardagen. Och behöver då varken vara särskilt utsmyckade eller avancerade. En enkel klisterdekal med ”nej till reklam” på din postlåda låter dig slippa lådan full av papper som går raka vägen till återvinningen. På så sätt riskerar du heller inte att lådan blir full om du reser bort några dagar. En fullproppad postlåda är annars ett av de tydligaste tecknen för inbrottstjuven om att här är fritt fram.

Med klistermärken kan du märka dina saker, och det behöver givetvis inte bara handla om namn- och adressetiketter. Det finns många andra sätt att tala om att det är dina saker med hjälp av ett klistermärke. Du kan också använda märkena till att dekorera saker, och skapa något helt personligt av en vanlig, alldaglig produkt. Förnya gamla saker som du tröttnat på, eller gör om loppisfyndet till en läcker inredningsdetalj med hjälp av läckra klistermärken. 

Med ett så enormt stort användningsområde är det inte konstigt att klistermärken blivit så populära och uppskattade. Vi har använt dem över en lång tid, och både användningsområden och utformningar ökar ständigt hela tiden. Men, man kan nog ändå säga att det var med de personligt utformade klistermärkena som den riktiga boomen tog fart. Tack vare att alla kan skapa skräddarsydda klistermärken blir de den perfekta produkten för både företag, föreningar, sällskap och privatpersoner. Vad man än vill visa eller säga kan man göra det med ett klistermärke, och på så sätt nå ut till en stor publik. Ett klistermärke är ett enkelt och billigt sätt att visa vem man är och att framföra ett budskap oavsett om det är privat eller offentligt.

Elin

View more posts from this author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *