Teknik, ekonomi, politik

Kontorshotell i Malmö

Kontorshotell Malmö

Malmö är Sveriges tredje största tätort och den sjätte största i Norden med omkring 280 000 invånare i tätorten och 693 458 invånare (2015) i Stormalmö. Malmö har även den stora äran att vara länet Skånes residensstad. Malmö ingår i storstadsområdet Stormalmö och ingår i Öresundsregionen tillsammans med bland annat Köpenhamn. Malmö har ett helt fantastiskt läge. Norrut ligger resten av vackra Sverige och söderut har man hela Europa. Köpenhamns flygplats ligger bara en kort tågresa bort, vilket gör att man i stort sett har hela världen för ens fötter.

Allt detta gör att Malmö är väldigt populärt och inflyttningen ligger procentuellt i samma storlek som vad den gör i Stockholm. Man såg en bottennotering under 2013, men ser sedan dess en uppgång och det finns många nyproduktioner inom kontor och handel. Ledorden för dessa projekten är modernt, hållbart och miljövänligt.

Nya stadsdelar attraherar

Vad gäller kontorshotell i Malmö så har man liksom i många andra stora städer sett en flytt från centrala delarna ut till förorterna. Nya Triangeln är nu stadens nya imponerande bostads- och kontorskomplex som ligger mitt emot Stationen Triangels. Härifrån tar man sig till Köpenhamns flygplats på ca. 15 minuter, du åker till centrala Köpenhamn på en halvtimme och Malmö Centralstation på några få minuter. Det finns även ett köpcentrum om du är sugen på shopping, men har även fantastiska restauranger för alla dess smaker. Men man bygger även kontor i centrala Malmö. Glasvasen vid Centralstationen är ett av de större projekten.

Tillgång på kontor stabiliserar priserna

För ett par år sedan byggdes Emporia köpcentrum och detta har påverkat handeln i Malmö. Den omfattande förflyttningen mot centrum och andra attraktiva lägen gör att flera tidigare affärslokaler står tomma. Priserna ligger därför ganska stilla, men eftersom Malmö har sådan attraktionskraft så kommer detta troligtvis att vara övergående. Lokalhyrorna är högst för nyproduktioner i attraktiva områden. Malmö Live, en byggnad med bland annat hotell och konferens centralt i Malmö är ett exempel på ett projekt där priserna är som högst.

Många möjligheter med kontorshotell i Malmö

Det är många som pendlar dagligen mellan Köpenhamn och Malmö och ditt företag kan snabbt knyta kontakter med svenska företa, men också danska. Malmö är en av Sveriges mest mångkulturella städer och detta ger dig möjlighet att bli inspirerad från många olika håll. Malmö har ett flertal olika typer av kontorshotell. Du hittar lätt något som passar dig, oavsett vad du letar efter. Malmö är förvisso en storstad men här är priserna oftast betydligt lägre än i till exempel Stockholm. Det går därför ofta att hitta bra priser på lokaler även om de ligger centralt. Du kan välja mellan att hyra egna rum eller arbetsplatser i ett öppet kontorslandskap. Eller både ock. Det senare alternativet kan vara mer stimulerande om du gärna vill knyta nya kontakter eller vill kunna bolla idéer med andra anställda eller andra företag. Du kan på detta vis nätverka med andra företagare och entreprenörer vilket kan ha en positiv effekt på ditt företags utveckling. Om du enbart behöver en kontorslokal för ett kort tid finns det även möjlighet att hyra månadsvis under kortare perioder – perfekt för det moderna, mobila företaget.

Elin

View more posts from this author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *