Teknik, ekonomi, politik

Shopping i Tyskland

Tyskland är på många sätt ett fantastiskt land som erbjuder allt från vackra städer, kultur, fritid och rekreation och andra evenemang, men när man tänker på just shopping i Tyskland finns det nog delade meningar på vad som är viktigast att handla med sig hem. Vissa tänker säkert direkt på vin och öl eftersom det har blivit mer och mer vanligt att man tar bilen och färjan över till Tyskland just för att fylla på barskåpet.

Shopping i TysklandTyskland är dock mer än vin och sprit. Många åker och julhandlar på de många julmarknader (Weihnachtsmarkt) som finns runt om i Tyskland och som är något alldeles speciellt. Några riktigt bra marknader finns i Berlin, Rostock, Lübeck och Hamburg. Många rederier erbjuder innan juletider en resa med övernattning och med en hel dag i land då du gör precis vad du vill.

Året runt går det dock många färjelinjer direkt till Travemünde, vilket är en härlig hamnstad med bra butiker, caféer och restauranger. Om du önskar lite mer shopping och storstadskänsla, så kan rekommenderas att man besöker Lübeck, som har många små, mysiga specialbutiker. Ca 10 minuter från Travemünde hamn ligger Citti Park, vilket är ett stort köpcentrum med över 50 butiker. Här finns allt du kan tänka dig – livsmedel, kläder, skor, elektronik, heminredning och alkohol till mycket bra priser.

Om du föredrar att åka på en dagstur, så kan du även åka Trelleborg – Sassnitz som endast tar 4 timmar enkel resa. Man äter ombord och sen går man i land och shoppar i Rügen, vilken är Tysklands största ö. Detta kan bli en väldigt trevlig dagsutflykt!

Om det däremot är just alkohol du är efter, så finns det en uppsjö av butiker runt hamnarna i Tyskland. Om man åker till Rostock eller Puttgarden kan det allra lättaste vara att handla i Scandlines egen BorderShop. De har Europas största urval av öl och vin, men de har även leksaker, godis och ett litet urval av diverse varor. Man kan förbeställa varor om man inte vill gå runt och titta på urvalet, men man har även chans att på plats smaka av vinet innan man köper en box eller två, vilket är väldigt bra, så man inte behöver ”köpa grisen i säcken”. Om man söker ännu billigare priser och har bilen med sig, så kan man åka till första byn och där hittar man kanske inte riktigt samma utbud, men billigare priser. Var dock beredd på att du kommer att behöva registrera ditt namn och adress för att få köpa öl som bevis på att du kommer att införa öl till Sverige.

Det finns ett enormt utbud vad gäller shopping i Tyskland. Det finns något för alla åldrar och för alla årstider. Billigt är det också. Om man jämför med andra länder i Europa, som till exempel Storbritannien, så är det otroligt billigt, eftersom Euron är mycket billigare än Pundet. Resan behöver inte kosta mycket heller. Om man bara bokar färjan i tid, så finns det enormt bra erbjudanden. Varför inte ta med familjen, bästa väninnan, eller grabbgänget. Alla älskar shopping i Tyskland!

Elin

View more posts from this author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *