Teknik, ekonomi, politik

Star Wars barnkläder

Star Wars barnkläder

Går man in i en någorlunda stor butik som säljer barnkläder idag så kommer man att se ett utbud av kläder med olika teman. Barn tycker om att klä ut sig och detta gäller även i vardagen, utan maskeradkostym. Det närmaste man kan komma detta, är att köpa barnkläder som visar de olika figurer som man ser upp till. Det finns många filmteman och liknande, som endast finns på marknaden för en kort period, men så finns det teman som aldrig riktigt försvinner från marknaden. Som Star Wars. Star Warsfilmerna har varit populära i över en generation och idag finns det en uppsjö med barnkläder från filmen. Star Wars har väldigt många fantastiska och ibland lite egendomliga huvudrollsinnehavare och det är bland annat det som gör filmerna så speciella och man kan tänka att det är ganska lätt för designers att tillverka kläder som vi kommer att tycka om.

Vi bör även ha i åtanke att många små barn inte ens har sett filmerna, eftersom de flesta har en 12 års åldersgräns. Ändå ser man 3- och 4-åringar som har R2-D2 på magen. Eftersom Star Wars har funnits så länge, så är det även många vuxna som tycker om filmerna, eller som i alla fall känner till dem. Som förälder vill vi att våra söner helst ska vara tuffa och coola och det finns nog ingen som tyckte att Han Solo var något annat än häftig när filmerna först kom ut på 70-talet. Detsamma gäller för den nya filmen som för tillfället går på bio. Nu är det ju faktiskt så att vuxna köper kläder till sina barn och det är inte alls säkert att det är barnet som bestämmer att de vill ha barnkläder med Star Wars-figurer på, utan det kan ofta helt vara förälderns val.

Men det finns faktiskt även ett sätt för yngre barn att ta del av Star Wars-sagan. Lego. Lego har gjort sina egna filmer av Star Wars-filmerna som är mindre våldsamma och man behöver inte vara så gammal som 12 för att se dem. De för ändå fram historien av filmerna på ett förståeligt sätt för yngre barn. Detta har lett till att yngre barn känner igen figurerna i filmen och därför vill även de ha Star Wars barnkläder.

Sen finns det speciella tillfällen då man ska klä ut sig, som till exempel Halloween eller om man ska på en annan typ av maskerad. Det är väldigt roligt för barn att klä ut sig till Star Wars-figurer eftersom de flesta är så väldigt olika oss själva och det finns många dräkter för barn på Internet att välja mellan. Du kan så klart hitta maskeradkläder som förvandlar dig till Darth Vader, Luke Skywalker, en Jedi, Chewbacca eller varför inte Prinsessan Leia! Du kan bli en Stormtrooper eller Wookie. Det är roligt att klä ut sig och spela en annan roll några timmar. Vi får inte förglömma att detta är en väldigt viktig del i barnens lek och utveckling. Det enda du behöver bestämma dig för är om du ska vara en snälling eller en elaking.

Källa: Dreamkids.se

Elin

View more posts from this author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *