Teknik, ekonomi, politik

Test av dammsugare

dammsugare

Alla behöver på ett eller annat sätt få rent i sitt hem. Vissa väljer att betala andra att göra det, men de allra flesta gör det själva. Då är dammsugaren en god vän och ett redskap som man inte klarar sig utan.

Idag finns det en enorm marknad då det gäller dessa maskiner. Vanliga och väldigt traditionella som ägaren själv får dra runt, det finns robotdammsugare som blir allt mer populära och dammsugare med alla möjliga funktioner som inte är fullt så vanliga.

Om man som konsument står inför valet att införskaffa en ny finns det mycket att tänka på, varför det kan vara en god idé att läsa och gå igenom tester för att se efter vad som passar i just det hem som den ska användas i.

Det finns idag bland annat maskiner som är byggda av återvunnet material. Att som konsument köpa en sån typ av maskin är att göra naturen en god tjänst. Då möjligheten att välja mer förnybara typer av dammsugare finns är det något som många försäljare uppmuntrar till.

Dessa robot maskiner som själva åker runt i hemmet är väldigt bra i hem där det inte finns några trösklar eller några högre trösklar. De lite dyrare maskinerna ska klara av att i ganska stor utsträckning ta sig fram. Vid första åsynen av dessa kan det se ut lite som att de åker runt lite på måfå och inte städar allt helt rent, men man ska inte låta sig luras av denna åsyn. När är dags att ladda upp batterierna igen så åker denna maskin själv till sin laddnings station och samlar ny energi innan det är dags igen. Kan vara en riktig tidssparare för en stressad småbarnsfamilj.

Familjer som har djur som släpper mycket hår kan behöva en dammsugare med extra drag i eller som har fokus på djurhår. Dessa hår kan fastna exakt överallt och alla maskiner klarar inte av att få upp dessa små och fina hår. En fördel för djuren kan då vara att välja en maskin med så låg decibel nivå som möjligt. De kan uppleva stor stress av ljudet av dessa maskiner och därför kan det vara mest humant att leta efter de tysta modellerna på marknaden. Allt fler märken satsar på olika typer av segment. Så som djurägare som har mycket hår och/eller vill ha en tyst maskin.

Genom att gå igenom tester vad andra tycker och tänker är chansen att man hittar rätt betydligt större.

Elin

View more posts from this author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *